Svenskt tenn- Hjo 600år

För ett tag sedan gjorde vi ett inlägg om Estrid Ericsson, grundaren av svenskt tenn. HÄR kan ni gå in och läsa vårt förra inlägg när vi förklarar lite mer om henne och hennes kopplingar till Hjo osv. 
 
Staden Hjo firar 600-årsjubileum 2013. I samband med jubileet uppmärksammas Estrid Ericson, grundare till Svenskt Tenn, i en utställning i den skolan hon själv gick i som elev och senare undervisade som teckningslärare vid.

Denna utställningen var vi, jag Louise, Lotta och Tessan och besökte förra veckan. En utställning som bara tidigare visats i Paris och sedan förflyttat sig till lilla staden Hjo, riktigt imponerande! Vi fick en guidad tur, där vi kunde se många av hennes skapelser även de hon gjort tillsammans med Josef Frank. Riktigt inspirerande! Vi föll för massa grejer. Så vem vet, en av oss fyller ju år snart.. Vet att hon gärna skulle vilja ha "Manhattan-väskan" som ungdomarna springer runt med på stureplan i Sthlm. Just den "Manhattan-väskan" är ett mönster som Josef Frank designade under sin tid i New-York och formgivningen är gjord av Svenskt tenn. 
Två fina mönster på sofforna, ritade av just Josef Frank.
 
Den "omtalade" Manhattan-väskan.